TA-Owl-120x70
3497 Reviews
christoffelpark curacao

Natuurparadijs Christoffelpark op Curacao

 

Een van de mooiste bezienswaardigheden op Curacao is het Christoffelpark. Dit natuurparadijs is een van de mooiste plekken op Curacao en het grootste park wat je daar zult vinden. Natuurparadijs Christoffelpark op Curacao heeft veel verschillende soorten dieren en allerlei mooie soorten planten. Voordat dit het Christoffelpark was, waren hier ooit nog plantages met daarop een aantal prachtige landhuizen. Om dit park te creëren, zijn al deze plantages samengevoegd en is het hele gebied omgetoverd tot een waar natuurparadijs. Niet alle landhuizen zijn echter afgebroken. Een landhuis genaamd ‘Savonet’ is nog volledig intact en dient tegelijkertijd als de ingang van het park. Van de andere landhuizen staat bijvoorbeeld Zorgvlied nog deels, maar dit zijn slechts ruïnes, hoewel dit ook al heel mooi is om te zien en te bekijken.

Het Christoffelpark is te bereiken vanaf Willemstad. Hier pak je namelijk de Weg naar het Westpunt en tijdens deze route zal je zelfs al deels door het Christoffelpark rijden. Nadat je langs Barber bent gereden, hoef je nog maar een aantal kilometer door te rijden. Op een gegeven moment zie je dan de entree van het Christoffelpark aan je rechterkant waar je jouw kaartjes kan kopen. Na het ontvangen van de toegangskaartjes kun je doorrijden naar de overkant, waar de ingang van het Christoffelpark zich bevindt.

 

Wat te doen in het Christoffelpark?

Het mooie aan een excursie naar het Christoffelpark is dat je zelf kan kiezen hoe lang dat je er wilt zijn. Je kan een hele dag naar het Christoffelpark gaan, maar je kan ook slechts een middag gaan, nadat je in de ochtend bijvoorbeeld naar de grotten van Hato bent gegaan.

Je kunt het Christoffelpark zowel te voet als met de auto bezoeken, ligt er maar net aan wat je het leukste vindt. In het Christoffelpark kan je 8 verschillende routes lopen. De kortste route duurt een half uurtje, terwijl de langste wel 3 uur kan duren. De route met het mooiste uitzicht onderweg is de Christoffelbergroute en deze kan 2 tot 3 uur lang duren. Als je niet de grootste fan van bergen bent, is de Orchideeënroute misschien ook een goede optie voor je. Hier is ook ontzettend veel moois te bewonderen en deze duurt maar 2 uur.

Tijdens het wandelen in het Christoffelpark kun je ook allerlei verschillende diersoorten tegenkomen, dus schrik niet als er ineens een kolibrie langs je vliegt! Het beste is om al vroeg in de ochtend te gaan wandelen. Op deze manier heb je de meeste kans om veel verschillende diersoorten tegen te komen. Ook is dit een goede manier om de hitte te ontwijken. Een lang stuk wandelen is natuurlijk een stuk prettiger als het iets koeler is in plaats van in de brandende zon op het heetst van de dag. Alle verschillende routes om te wandelen zijn ook terug te vinden op de website van het Christoffelpark.

 

Met de auto het Christoffelpark ontdekken

Als je liever niet wilt lopen, is dit ook geen enkel probleem in het Christoffelpark. Dit park biedt namelijk wel 3 verschillende routes waar je met de auto veilig over asfalt kunt rijden. De routes kunnen variëren van 15 minuten tot anderhalf uur. De eerste route om te volgen met je auto heeft 2 varianten en dit is de bergroute. Een andere route is de Savonet plantage en Noordkust route. De laatste route, met een ontzettend mooi uitzicht, is de Orchideeën route. Al deze routes zijn ontzettend goed te doen, hoewel er soms wel een beetje een klim is. Als je liever niet de hele tijd in je auto wilt zitten is dit ook geen probleem, want gedurende de route zijn er meerdere stopplekken waar je de auto even kunt parkeren. Ook is het mogelijk om de wandel- en autoroutes met elkaar te combineren. Zo kun je een deel lopen en daarna als je moe bent de auto pakken voor de rest van de route. Als je niet zo’n fan bent van lopen of het park bezoeken met de auto kan je nog altijd met de fiets gaan en als je liever begeleid wilt worden, zijn er ook tours door het Christoffelpark.

Als je het Christoffelpark liever bezoekt met een gids die je alle beste plekken kan laten zien, is het ook mogelijk om een tour te volgen door het natuurpark. Meestal zie je zelfs nog meer bij deze tours, omdat de tour tegelijkertijd ook nog andere bezienswaardigheden op Curacao bezoekt.

 

Details Christoffelpark

Als je het Christoffelpark op Curacao gaat bezoeken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Daarom is het goed om te weten dat er geen eetfaciliteiten aanwezig zijn op het park. Zorg daarom van tevoren dat je je eigen eten meeneemt. Denk eens aan een picknickmand bijvoorbeeld, want dit park biedt meer dan genoeg plekken waar je een lekkere picknick kunt hebben. Ook is het belangrijk om meer dan genoeg water mee te nemen, vooral als het warm is. Zorg ook dat je goed beschermd bent tegen de zon, want je verbrandt sneller dan je denkt zo tijdens het wandelen door de natuur. Ook is het aan te raden om fatsoenlijke, stevige wandelschoenen te dragen tijdens het wandelen door het Christoffelpark. Dit is enerzijds belangrijk tegen pijn aan je voeten, want een wandeltocht van 3 uur kan vrij lang zijn, maar is ook belangrijk voor de stevigheid tijdens het lopen. Zo voorkom je dat je je pijn kunt doen tijdens het wandelen en plaats je minder snel een misstap.

 

Christoffelpark bezoeken met kinderen

Het Christoffelpark op Curacao is heel goed te bezoeken met kinderen erbij. De autotochten zijn het handigste met kinderen erbij, omdat ze hier rustig kunnen blijven zitten en zo niet al te moe worden, terwijl je wel alles van het Christoffelpark nog steeds goed kunt zien. Een wandeltocht doen met kinderen is ook goed mogelijk, maar dan moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Zo kan het tijdens de wandeling erg warm zijn, dus zorg dat je goed bedekt bent, maar dat het niet te heet wordt. En kies niet een al te lange tocht met kleine kinderen. Tijdens het lopen van een korte route kan je meer dan genoeg zien, zoals bijvoorbeeld allerlei insecten en hagedissen. Het is het dus niet waard om een lange route te kiezen als je kleine kinderen bij je hebt die snel moe worden. Ook is het belangrijk om te onthouden dat de paden in het Christoffelpark niet bestemd zijn voor buggy’s of wandelwagens.

Een andere natuurparadijs vlakbij Curacao is Klein Curacao. Dit prachtige onbewoonde eiland is echt een pareltje. Curacao Trips neemt je graag mee op een van haar schitterende boten om het eiland te ontdekken.

Klein Curacao