TA-Owl-120x70
3497 Reviews
caribische eilanden

De Caribische eilanden

 

De Caribische eilanden bestaan uit de Caraïbische Zee, de oceaan rond de Bahama’s en de vele eilanden die in dit gebied liggen. Het Caribisch gebied kent wel 30 landen en gebieden die tot het Caribisch gebied horen. Wij gaan iets dieper in op 3 eilanden, namelijk de ABC-eilanden van het Caribisch gebied.

De afkorting ABC-eilanden staat voor de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Klein Curacao is het eiland dat bij Curaçao hoort. Deze eilanden liggen heel dicht bij elkaar. Desondanks verschillen de eilanden onderling erg van elkaar.

 

Aruba

Als je wilt genieten van de zon en het strand dan zit je goed op Aruba. Op dit eiland vind je brede hagelwitte stranden. Daarnaast is er op het eiland Aruba veel te beleven. In de hoofdstad Oranjestad heerst het bruisende uitgaanleven van Aruba. De voertaal op het eiland is Engels, mede door de komst van veel Amerikaanse toeristen.

 

Bonaire

Bonaire is het middel grootste eiland van de ABC-eilanden. Op dit eiland vind je nagenoeg verlaten strandjes waar je echt tot rust kunt komen. Het is er ook niet zo druk als op Aruba. Naar Bonaire moet je gaan als je rust zoekt, van de natuur houdt of wilt duiken. De voertaal op Bonaire is, in tegenstelling tot Aruba, Nederlands.

 

Curacao

Dan Curacao. Curacao is het grootste eiland van de drie eilanden. Op Curacao vind je zowel rust de levendige sfeer van Aruba. Een mix van rust, natuur en cultuur. Dat is waar Curacao bekend om staat. Om deze reden noemen veel mensen Curacao ook het meest veelzijdige eiland van de ABC-eilanden. De hoofdstad Willemstad is hier een goed voorbeeld van.

Zo zie je maar weer dat eilanden heel dicht bij elkaar liggen, maar toch zo kunnen verschillen. Op het ene eiland is het rustiger dan op het andere eiland. En zelfs de voertaal kan verschillen.

Vond je dit nu een interessante blog. Neem dan een kijkje op onze website en lees bijvoorbeeld over de meest luxe hotels van Curacao, of Fuikdag.

Klein Curacao