TA-Owl-120x70
3497 Reviews
Grote Knip

Grote Knip Curacao, het meest authentieke strand van Curacao

 

Als je naar Curacao gaat, wil je natuurlijk ook graag naar het strand. Curacao staat er namelijk bekend om dat het meerdere prachtige en grote zandstranden heeft over het eiland. Zo is er bijvoorbeeld Mambo Beach of Playa Porto Marie, maar het meest authentieke strand van Curacao is toch echt Grote Knip. Op dit strand zijn nog geen grote strandtenten of luxueuze ligbedden te vinden, maar juist vooral rotsen en heel veel zand. Dit strand trekt ook heel veel locals van Curacao aan die elk weekend met de auto of motor hiernaartoe komen. Grote Knip is prachtig en zelfs vanaf de parkeerplaats heb je al een prachtig uitzicht over dit authentieke zandstrand!

Het water aan dit prachtige strand is felblauw en heerlijk om in te zwemmen. Ook heeft Grote Knip een aantal kliffen waar je, als je durft, vanaf mag duiken. Dit is een geweldige ervaring voor enigszins waaghalzen en is daarom ook erg populair onder de jongeren in Curacao. Zij duiken hier regelmatig vanaf. Als je van snorkelen houdt, heeft dit strand je verder ook nog wat te bieden. Niet alleen kan je van kliffen af duiken en in prachtig, felblauw water zwemmen, maar je kan ook naar het rif toe zwemmen en hier gaan snorkelen. Zo kan je al het moois van deze zee nog beter bewonderen! Dit rif ligt echter wel een stuk van het strand af, dus wees erop voorbereid dat je even zal moeten zwemmen.

 

Meer over Grote Knip

Dit strand is waarschijnlijk het meest bekende strand van het hele eiland, maar ligt ook het verste af van Willemstad. Dit prachtige strand wordt ook wel Kenepa Grandi genoemd en ligt in de buurt van Kleine Knip. Daarbij moet je op veel stranden in Curacao betalen voor de toegang wat jammer is, want iedereen zou deze prachtige stranden gewoon moeten kunnen bezoeken. Grote Knip is daarentegen gelukkig wel gratis! Dit is ook een van de vele redenen dat de lokale bevolking er elk weekend naartoe gaat. Het is altijd erg gezellig met de lokale bevolking erbij op het strand en dit is ook een van de redenen dat het strand zo authentiek is! Er staan echter ook geen grote strandtenten en dat is waarom de locals zelf hun eten en drinken meenemen. Ook wordt er vaak genoten van een BBQ in de avond op Grote Knip. Er heerst een prachtige sfeer op dit authentieke strand en iedereen die naar Curacao gaat, moet hier tenminste één keer geweest zijn! Grote Knip staat ook bekend om het fijne zand wat er ligt en de prachtige blauwe zee dus het is echt een waar plaatje. Er ligt zelfs een vlot in het midden van het water. Dit is heerlijk om even op de kunnen ontspannen bijvoorbeeld na het snorkelen bij het rif. Er is zeer zeker voor ieder wat wils op Grote Knip! Buiten zwemmen, snorkelen of ontspannen op het vlot kan je natuurlijk ook nog altijd in de zon gaan liggen op het prachtige zandstrand en lekker zonnen. Een uitstapje naar Grote Knip is geschikt voor iedereen en belooft altijd een heerlijke dag te zijn!

Grote Knip ligt natuurlijk wel een eindje van Willemstad af. Zo is het van Willemstad naar Grote Knip 40 minuten rijden met de auto. Wees echter niet getreurd, want zo erg is deze reis niet. Op de weg richting het strand zal je nog allerlei bezienswaardigheden van het eiland kunnen zien. Op Curacao kijk je altijd je ogen uit! Zodra je op het strand bent aangekomen, kunnen jij en je familie heerlijk ontspannen en even helemaal tot rust komen. Vergeet echter ook zeer zeker niet om vanaf de parkeerplaats bovenaan nog een foto van Grote Knip te nemen. Niet alleen is dit natuurlijk een prachtige foto, maar het is ook direct bewijs dat je het meest bekende en populaire strand van Curacao, Grote Knip, hebt bezocht. Het is echter niet alleen bekend en populair, maar ook het meest authentiek, wat het zo bijzonder maakt.

 

Ervaring Grote Knip

Er is veel te beleven op Grote Knip en het heeft alles wat nodig is voor een geweldig uitstapje. Het is ook vrij praktisch om te bezoeken. Hoewel het weliswaar 40 minuten van Willemstad af ligt, de reis is echter al een ervaring op zich en vliegt zo voorbij, is er wel meer dan voldoende plek op de parkeerplaats van het strand om de auto kwijt te kunnen. Ook is er bewaking op het strand zodat je je veilig kan voelen en is het strand zelf vrij schoon. Er zijn helaas geen douches op het strand, maar gelukkig wel toiletten. Grote Knip is dus ook volledig geschikt om met de kinderen naartoe te komen.

Op het strand zijn ook ligbedden en parasols waardoor je er heerlijk tot rust kan komen. Het is een zandstrand met prachtig felblauw water in de zee. Er zijn hier eet- en drinkgelegenheden, maar het is daarentegen ook zeker mogelijk om zelf iets mee te nemen. Een klein nadeel, voor sommigen althans, is dat het wel vrij druk kan zijn op het strand, vooral in het weekend. Dit wordt echter meer dan genoeg gecompenseerd door hoe gezellig het op het strand is. Er is ook veel lokale bevolking te vinden en veel mensen hebben er vaak lekker een BBQ.

 

Grote Knip vs Mambo Beach

Hoewel Grote Knip een ontzettend populair strand is op Curacao, is Mambo Beach ook geliefd bij de toeristen. Dit strand ligt in het aangelegde Sea Aquarium Beach, waar je ook het Curacao Sea Aquarium kunt vinden. Het is hier mogelijk om met dolfijnen te zwemmen en het strand is een geweldige plek om uit te gaan! Dit strand is ietwat luxer dan Grote Knip. Zo zijn er winkels aangelegd en worden er vaak optredens gehouden door bekende artiesten. Ook zijn er verschillende lounchegedeeltes op dit strand. Als je Mambo Beach vergelijkt met Grote Knip zijn het twee heel verschillende stranden, hoewel ze allebei razend populair zijn. Als je vooral geïnteresseerd bent in een strand met luxe faciliteiten of houdt van het nachtleven op Curacao, dan is Mambo Beach het juiste strand voor je. Grote Knip is daarentegen zeer geschikt voor mensen die graag willen mengen met de lokale bevolking, houden van een ietwat rustiger strand en mensen die graag een authentiek strand op Curacao willen bezoeken, in plaats van een die helemaal volgebouwd staat met winkels.

Wil je meer mooie stranden ontdekken op Curacao? Bezoek dan onze blog ‘Top 10 mooiste stranden van Curacao‘ en ontdek een aantal andere pareltjes van het eiland. Maar het allermooiste strand is misschien toch wel het strand van het onbewoonde eiland Klein Curacao. Curacao Trips nodigt je uit om aan boord te stappen van één van onze prachtige boten en je mee te nemen naar dit schitterende eiland vlak bij Curacao.

Klein Curacao