TA-Owl-120x70
3497 Reviews
penha gebouw curacao

Het prachtige Penha-gebouw op Curaçao

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Curaçao is het Penha-gebouw. Dit gebouw is heel bijzonder en dat merk je meteen als je het voor het eerst ziet. Het gebouw lijkt niet “echt”. Hiermee bedoel ik dat het eruit ziet als een poppenhuis, hoewel het bedoeld was als een echt huis om in te wonen. Dit komt vooral door de gele kleur van het pand en de mooie kozijnen. Het Penha-gebouw op Curaçao is een plek die je zeker moet bezoeken als je in Willemstad, Curaçao bent. Het is gelegen aan de kleurrijke Handelskade en is te vinden op de hoek van de Handelskade met de Breedestraat. Dit bijzondere gebouw is het meest gefotografeerde gebouw van Willemstad, dankzij zijn indrukwekkende uitstraling met de mooie gele kleur en kozijnen.

De geschiedenis van het Penha-gebouw

Het Penha-gebouw op Curaçao werd gebouwd in 1708. Men wilde dit gebouw gebruiken als bedrijfsgebouw en het werd gebruikt als magazijn. Een tijdje later werd dit gebouw gebruikt als woning. De eerste bewoner van dit prachtige huis was de weduwe van een Nederlandse gouverneur. Haar zoon, die toen gouverneur was, woonde naast haar in het Gouverneurspaleis.

Dit gele bijzondere gebouw is inmiddels internationaal erkend. In 1997 werd het Penha-gebouw als onderdeel van het historische centrum op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatst.

In 1865 werd het bedrijf ‘Penha & Sons’ opgericht. Dit bedrijf had 22 winkels in Caribisch Nederland. Ze verkochten voornamelijk beauty- en modeproducten van hoge kwaliteit.

Wat is het doel van het Penha-gebouw vandaag?

Vandaag de dag heeft het Penha-gebouw zeker nog een functie. Je kunt nog steeds langskomen in de Penha-winkel! Het is een chique winkel waar ze nu parfum verkopen. Het mooiste is dat je geen btw hoeft te betalen over de producten! Deze kleurrijke Penha-winkel is niet meer alleen, want er zijn meerdere locaties van deze winkel verspreid over het eiland. Je kunt dus op meerdere plekken op Curacao shoppen bij deze chique winkel!

Kun je het Penha-gebouw bezoeken?

Mocht je dit prachtige gebouw willen bezoeken, dan heb ik goed nieuws voor je: dat kan! Allereerst kunt u het gebouw van buitenaf bekijken. Dit gele gebouw is perfect voor het maken van foto’s vanwege de bijzondere kleur en de kaders. Je kunt ook het gebouw betreden en de chique parfumwinkel Penha bezoeken. Als je in Willemstad op Curaçao bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Penha-gebouw aan de Handelskade!

Klein Curacao