TA-Owl-120x70
3497 Reviews
Geschiedenis Klein Curacao

De geschiedenis van Klein Curacao

Klein Curacao is een klein eilandje wat dichtbij het eiland Curacao zelf ligt. Hoewel dit eilandje niet zo groot is en ook nog niet heel lang op de kaart staat, heeft het toch een erg interessante geschiedenis.

 

De ontdekking van Klein Curacao

Het exacte moment waarop Klein Curacao precies is ontdekt, is helaas niet bekend. We weten echter wel vanaf wanneer het eiland op de kaart is gezet. Dit was in 1871 door een Engelse mijningenieur genaamd John Godden. Hij zette Klein Curacao echter niet zomaar op de kaart; hij had hier wel ook een reden voor. Hij vond het eiland namelijk vooral belangrijk genoeg om op de kaart te zetten vanwege het fosfaat dat er te vinden was op het eiland. Dit was een zeer gewild product en er viel dus veel winst te behalen hier op Klein Curacao. In Europa werd het onder andere gebruikt bij kunstmest en veevoer.

Quarantaine eiland

In de zeventiende en achttiende eeuw heeft de West-Indische Compagnie veel gehandeld overzee. Hierbij vervoerden ze ook slaven. Soms kwam het echter voor dat er slaven ziek waren en dan wilden ze niet dat er meer slaven ziek zouden worden. Zo kwam Klein Curacao goed van pas voor hen. Voordat ze naar Curacao zelf kwamen, werden de zieke slaven naar Klein Curacao gebracht, zodat ze hier in quarantaine konden gaan. Ook gebruikten ze Klein Curacao als plek om de slaven te begraven, als er zieke slaven waren die het niet overleefden.

 

Het weer op Klein Curacao

Het weer en klimaat op Klein Curacao zijn ongeveer hetzelfde als op Curacao. Zo heeft Klein Curacao relatief weinig last gehad van orkanen, alhoewel er in 1877 wel een heftige orkaan over het eiland heen ging. Deze orkaan heeft de eerste vuurtoren van het eiland verwoest. Hierna is er wel weer een nieuwe vuurtoren gebouwd en deze is nu nog steeds te bezichtigen. Ook zijn er altijd een noordoostenwind en sterke stromingen rondom het eiland voorgekomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat meerdere schepen zijn vastgelopen op het eiland. Deze scheepswrakken zijn vandaag de dag nog steeds te zien op Klein Curacao. Zo ligt er bijvoorbeeld een Frans zeiljacht genaamd Tchao, die aan land liep op 1 april 2007.

 

Klein Curacao