Klein Curacao: een Carabische parel

Op ongeveer 13 kilometer van de kust van Curacao vinden we een onbewoond eiland. Het water is er kristalhelder, de stranden hagelwit en de koraalriffen schitteren onder water in de mooiste kleuren. We hebben het over Klein Curacao. Het grote eiland Curacao is werkelijk prachtig, maar Klein Curacao overtreft deze schoonheid zo waar. Wie even aan de drukte van het grote eiland wil ontsnappen, doet er goed aan een trip naar Klein Curacao te ondernemen. Alleen al de reis er naartoe is al een hele beleving. Deze reis kan alleen per boot worden gemaakt, bijvoorbeeld met onze schitterende Serendipity. Klein Curacao is maar een kleine 2 kilometer groot, maar zal een bijzondere indruk op u achterlaten. Waan u op een onbewoond eiland terwijl u slentert over de prachtige zandstranden. Geniet van de onbetaalbare uitzichten en ontdek de betoverende onderwaterwereld. Aanschouw het indrukwekkende scheepswrak op het strand of beklim de iconische vuurtoren. Welkom op Klein Curacao!

Stap aan boord voor een onvergetelijke reis

Op Curacao kunt u aan boord stappen van één van de schitterende boten van Klein Curacao Trips die u geheel in stijl naar het eiland varen. We noemden al even de Serendipity, een luxe jacht dat u naar een privé strandhuis op Klein Curacao zal brengen. Maar ook onze catamarans, de Rastamaran en de Cool Runnings verzekeren u van een mooie en zorgeloze trip naar het kleine eiland. Waar u ook voor kiest, er staat u een mooie belevenis te wachten. Tijdens de ongeveer anderhalf uur durende vaart naar Klein Curacao is de kans aanwezig dat dolfijnen met ons mee zullen zwemmen. En misschien laten ze u wel hun mooiste kunstjes zien. Als de iconische vuurtoren van het eiland in zicht komt, weet u dat we bijna gaan aanmeren en een ontdekkingsreis boven én onder water op het punt van beginnen staat.

De mooiste stranden ter wereld

Terwijl de palmbomen zachtjes wuiven en het helderblauwe water rustig klotsend aan land komt, loopt u op uw blote voeten over het heerlijk zachte zandstrand. Een koel briesje wuift door uw haren en uw voeten raken af en toe het verfrissende water terwijl u een prachtige strandwandeling maakt. Als u om u heen kijkt zult u direct geloven dat de stranden van Klein Curacao door de Lonely Planet zijn uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Het is een plek van rust en ruimte, ver weg van de drukte van Willemstad, Punda, Otrobana en Pietermaai. De stranden van dit prachtige eiland zijn een waar paradijs op aarde. Een echte Carabische parel. Een gezellige strandtent nodigt u uit voor een verkoelend drankje. De zon schittert aan de hemel en weerkaatst op de stralend blauwe zee.

Ontdek de onderwaterwereld van Klein Curacao

Er is niets dat niet mooi is aan Klein Curacao. Want ook de onderwaterwereld is er adembenemend mooi. Wij nemen u graag mee aan boord van een van onze schitterende boten en brengen u naar de mooiste duik- en snorkellocaties. U kunt bij ons een duikbril en snorkel krijgen. Duik vanaf de boot in het water en ontdek meteen de schoonheid van de zee. Talloze kleurrijke tropische vissen dansen om u heen, schitterende koraalriffen wiegen zachtjes in de stroming van het water en iets verderop zwemt een reusachtige zeeschildpad. Waar u ook kijkt, de wereld is er betoverend. De prachtige schildpad komt langzaam naar u toe gezwommen terwijl u versteld staat van dit magische dier. Samen zwemmen jullie een stukje onder water tot de schildpad een andere richting uit gaat. Als u weer boven water komt, lijkt alles een droom te zijn geweest. En u weet direct: dit is een ervaring die u nooit meer zal vergeten.

Van vuurtoren tot indrukwekkend scheepswrak

Behalve een onvergetelijk onderwater avontuur kunt u op Klein Curacao nog veel meer beleven. U zag hem bij aankomst op het eiland waarschijnlijk al liggen: de iconische vuurtoren. Deze 22 meter hoge toren bevindt zich pal in het midden van het eiland. Aan weerszijde staan vervallen roze herenhuizen. Een prachtig beeld dat doet denken aan weleer. U kunt de vuurtoren van binnen bezichtigen. Het monumentale bouwwerk werd ooit rood geschilderd om goed te contrasteren met de helderblauwe lucht. Zo konden schepen het eiland op tijd zien liggen en scheepsbreuk voorkomen. Helaas is dat niet altijd gelukt, aangezien het indrukwekkende scheepswrak iets verderop op het eiland. Aan de rand van het strand ligt namelijk een gigantisch verroest scheepswrak, dat er bijna spookachtig uitziet. Dit maakt het onbewoonde eiland gevoel compleet. Het is het scheepswrak van de olietanker ‘Maria Bianca Guidesman’ dat in de jaren ’80 scheepsbreuk leidde. Klein Curacao is een relatief plat eiland. Dit maakt het voor schepen lastig te zien. Vanwege de vaak aanwezige stevige noordoostenwind, maakt het navigeren van een schip nog lastiger. Helaas ging het in de jaren ’80 mis. Het scheepswrak ligt er als stil aandenken nog altijd. Even verderop ligt nóg een wrak. Ook een Frans zeiljacht kon het eiland niet op tijd ontwijken en leed in 2007 schipbreuk.

Een dagtrip naar Klein Curacao

Het prachtige onbewoonde eiland Klein Curacao is een paradijs op aarde. Wanneer u op Curacao bent mag u een trip naar dit eiland absoluut niet overslaan. Van de mooiste stranden ter wereld tot de adembenemende onderwaterwereld en de sprookjesachtige scheepswrakken. Luieren op het strand en zwemmen met schildpadden. Dit alles kunt u meemaken tijdens een dagtrip naar Klein Curacao. Onze boten de Rastamaran, de Black&White en de Serendsipty liggen op u te wachten om aan boord te stappen. Wij nemen u graag mee en laten u kennis maken met het schitterende Klein Curacao. Wij kennen alle geheime plekjes en laten u graag meegenieten op een geheel verzorgde reis. Wilt u met ons meegaan? Neem dan contact met ons op en wie weet ontmoeten wij u binnenkort op een van onze schepen voor een onvergetelijke reis naar Klein Curacao.