TA-Owl-120x70
3497 Reviews
schildpadden curacao

Curaçao is een tropisch paradijs dat bekend staat om zijn prachtige onderwaterwereld. Het is dan ook dé plek voor duik- en snorkelliefhebbers. Van snorkelen met schildpadden tot zwemmen met de mooiste vissen en het bekijken van het bijzondere koraal. Als je naar Curaçao gaat moet je dan ook een duik hebben genomen in de zee bij de vele stranden die er te vinden zijn. Zwemmen met schildpadden is voor velen een ervaring die je minimaal één keer in je leven moet gedaan hebben. Curaçao is daar de ideale bestemming voor. Maar waar op Curaçao kun je nu het beste schildpadden spotten? Wij vertellen je er meer over in deze blog!

 

Klein Curacao

Klein Curaçao is het onbewoonde eiland op enkele kilometers afstand van Curaçao. Dagelijks vertrekken er vroeg in de ochtend verschillende luxe boten naar het eilanden om er de hele dag te vertoeven. Het eiland staat bekend om het prachtige witte strand en het heldere azuurblauwe water. Naast het bezoeken van de vuurtoren, het scheepswrak en wat uitrusten op het strand kun je jezelf ook vermaken in de zee. Klein Curaçao staat namelijk bekend om de bijzondere onderwaterwereld. Van prachtige vissen, mooi koraal en het spotten van schildpadden en soms zelfs dolfijnen, het kan er allemaal. De kans dat je tijdens het snorkelen een schildpad tegenkomt is dan ook erg groot. Dus wil jij een dagje erop uit? Dan is een dagtrip naar Klein Curaçao zeker de moeite waard!

 

Playa Grandi

Playa Grandi is een klein strand helemaal in het Westpunt van Curaçao. Playa Grandi een heel populair strand, ondanks dat het niet behoort tot de mooiste stranden van het eiland. Het strand is namelijk een echt vissersstrand. In de vroege ochtend vertrekken vele vissers om vervolgens later op de dag weer terug te komen met hun vangst. De vangst wordt nog op het strand klaargemaakt om te verkopen en hetgeen dat overblijft gaat weer terug de zee in. Iets waar de schildpadden in de zee enorm blij mee zijn. Dagelijks zijn er dan ook een groot aantal schildpadden te vinden op het strand, waardoor het een toplocatie is om schildpadden te spotten en met ze te zwemmen.

 

Playa Lagun

Playa Lagun is, net zoals Playa Grandi, een klein vissersstrandje. Het strand bevindt zich ten zuiden van het Westpunt en is gelegen tussen twee grote rotsen. Door de rosten vind je onder water veel prachtige vissen en een mooie koraalbedekking. Een plek waar veel schildpadden komen verkennen om eten te zoeken. Vaak komen de schilpadden tussen 16:00 en 18:00 uur hun eten zoeken, hét ideale tijdstip om te gaan snorkelen dus! Ga je liever niet de zee in? Ook dan is Playa Lagun een mooi strand om te bezoeken. Naast het prachtige strand zijn er namelijk tussen de rotsen veel leguanen te vinden.

 

Kokomo Beach

Kokomo Beach is een strand op 10 minuten afstand van Willemstad. Het is een kleiner strand met een restaurant en een aantal ligbedden waar je heerlijk kunt relaxen. Ook is er een duikersschool waar je snorkelsetjes kunt huren. Tijdens het snorkelen kun je verschillende vissen, prachtig koraal en schildpadden tegenkomen. Hoewel de kans op Kokomo Beach wel iets kleiner is dan de andere stranden, is het een bezoekje zeker waard!

Wil je naast zwemmen met schildpadden ook nog andere stranden op Curaçao bezoeken? Wij hebben ook een blog geschreven over de mooiste stranden op het eiland!

Klein Curacao