TA-Owl-120x70
3497 Reviews
De kust en de vuurtoren

De vuurtoren op Klein Curacao

Een van de dingen die je echt moet bezichtigen als je Klein Curacao gaat bezoeken, is de iconische, roze vuurtoren. Er is voor het eerst een vuurtoren gebouwd op Klein Curacao in 1849 en deze vuurtoren werd de Prins Hendrik vuurtoren genoemd. Helaas is deze vuurtoren verwoest tijdens een orkaan in 1877. Het was echter belangrijk voor de scheepsvaart dat er een goede vuurtoren zou zijn op Klein Curacao en daarom heeft men in 1877 de vuurtoren ook direct weer verbouwd. Vervolgens is deze vuurtoren in 1913 nog eens herbouwd en deze vuurtoren is vandaag de dag ook nog steeds te zien.

 

De vuurtoren van Klein Curacao zelf

Als je graag deze bijzondere vuurtoren wilt bezoeken op Klein Curacao is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar deze ligt. Je kan de vuurtoren bevinden in het midden van het mini-eiland. De vuurtoren is 20 meter hoog en heeft nog steeds een actieve status. Het eiland Klein Curacao is namelijk plat, waardoor schepen het makkelijk kunnen missen en zo is ook het bekende scheepswrak op het eiland terecht gekomen.. Daarom is het belangrijk dat er een goed werkende vuurtoren staat op dit eiland. In 2018 heeft men nog een aanpassing gedaan aan de vuurtoren. De iconische vuurtoren heeft nu namelijk een ledinstallatie die werkt op zonne energie! De lamp van de vuurtoren flitst iedere 15 seconden 2 keer en het bereik ervan is 15 zeemijlen. Dit is ongeveer 27.780 meter!

 

Wat is er zo bijzonder?

De reden dat deze vuurtoren zo bijzonder is, is in de eerste plaats het aparte uiterlijk. Meestal zijn vuurtorens wit of wit met rood gestreept bijvoorbeeld. De vuurtoren op Klein Curacao heeft echter een roze uiterlijk. Ofja, de vuurtoren zelf is wit, maar er staan roze bijgebouwen omheen. Dit zorgt ervoor dat de vuurtoren ontzettend leuk uitziet en het is perfect voor foto’s bijvoorbeeld! Let echter wel op wanneer je de vuurtoren op Klein Curacao gaat bezoeken. De vloeren zijn niet overal even stevig en het gebouw is ook al oud inmiddels. In 2017 is men echter wel begonnen met een complete renovatie van de toren. Tijdens fase 1 is het dak vernieuwd en heeft men ook nieuwe dakpannen geplaatst. Het doel is dat de vuurtoren in zijn volle glorie wordt hersteld, zodat er ieder jaar des te meer toeristen naartoe zullen komen!

Klein Curacao