TA-Owl-120x70
3497 Reviews
CT logo

Werken op Curacao: dit zijn de leukste banen!

 

Curaçao staat natuurlijk bekend als een prachtige, zonnige en tropische vakantiebestemming. Maar Curaçao is niet alleen maar een plek om op vakantie te gaan, momenteel wonen er namelijk maar liefst meer dan 6000 Nederlanders. Wonen in een ander land, zoals Curaçao, zorgt er voor dat je altijd een vakantiegevoel hebt, je het hele jaar door mooi weer hebt, je nieuwe mensen leert kennen en uit jouw eigen comfortzone stapt. Dat zou iedereen toch willen! Maar wonen in Curaçao betekent ook werk zoeken, je moet tenslotte wel alles kunnen financieren. Daarom gaan we je in deze blog alles vertellen over werken op Curacao!

 

Werken in Curaçao

De grootste factor in de economie van Curaçao is toerisme. In toerisme is dan ook het meest werk te vinden. Zo kun je werken in de horeca bij bijvoorbeeld een restaurant, beachclub of bar bij een van de veel bezochte stranden. Er veel hotels waar er genoeg mogelijkheden zijn voor werk. Naast werken in het restaurant, als kok of in de schoonmaak is er veel vraag naar marketing. Ook zijn er nog andere mogelijkheden zoals de zorg of het onderwijs. Dit is tenslotte iets wat altijd nodig zal blijven in een samenleving. Aangezien Curaçao hetzelfde onderwijssysteem heeft als Nederland is het makkelijk om als leraar in Curaçao aan de slag te gaan. Solliciteren in Curaçao gaat er wel net even iets anders aan toe dan in Nederland. In Curaçao is het een echt ons kent ons cultuur, is persoonlijk contact belangrijk en is de taal Papiamentu bijna een must. De banen zijn er niet echt voor het oprapen en de lokale bevolking zal wel altijd voorrang hebben.

Naast werken is het ook mogelijk om stage te lopen op Curaçao. Er zijn voor verschillende opleidingen genoeg stage plekken te vinden, van marketing tot horeca, rechten, kinderopvang en finance. Er zijn een aantal bemiddelingsbureaus die jou kunnen helpen met het zoeken naar een passende stage. Zij kunnen je ook helpen met het zoeken naar een woning, het regelen van bepaalde zaken en sociale contacten. Stagelopen brengen een aantal kosten met zich mee maar het is zeker een hele mooie ervaring die je nooit vergeten zal.

 

Het salaris op Curaçao

Wanneer je gaat werken op Curacao is het handig om te weten hoeveel je gaat verdienen. Naast alle uitjes bekostigen, zoals op de boottocht naar Klein Curaçao, moeten ook alle vasten lasten betaald kunnen worden. Het salaris op Curaçao ligt lager dan in Nederland. Het salaris is in Curaçao ongeveer 70% van het salaris dat je in Nederland verdient. Het minimumloon in Curaçao is ongeveer de helft van het minimumloon in Nederland. Dit komt grotendeels omdat de levenstandaard in Curaçao lager ligt en bepaalde dingen zoals huur, wegenbelasting of benzine een stuk goedkoper zijn.
Als toerist mag je maximaal 6 maanden per 12 maanden op Curaçao verblijven. Om tijdens die 6 maanden te mogen werken moet je een Verklaring van Rechtswege aanvragen.

 

Waar vind je vacatures?

Wanneer je op zoek bent naar werk in Curaçao zijn vacatures makkelijk online te vinden. Zo vind je zelfs via Indeed vacatures voor banen in Curaçao.  Ook zijn er nog andere websites zoals curacao.nu, vacaturescuracao.nl en er zijn ook facebook pagina’s waar regelmatig nieuwe vacatures op komen te staan. Er wordt zoals eerder gezegd veel waarde gehecht aan persoonlijk contact op Curaçao. Wil je echt graag een baan vinden? Plan dat eerst een trip naar Curaçao om langs een aantal bedrijven te gaan. Vaak is het dan ook het geval dat je via via ergens terecht zult komen.

Wil je meer weten over hoe het is om te wonen op Curaçao? Lees dan ook onze blog Wonen op Curaçao: 5 tips om te emigreren!

Klein Curacao