TA-Owl-120x70
3497 Reviews
Zeeschildpadden op Klein Curacao

Zeeschildpadden (en het broeden) op Klein Curacao

Hoewel niet veel mensen het weten, is Klein Curacao toch echt de moeite waard om een bezoekje te brengen bij je volgende reis naar Curacao! Dit kleine eilandje heeft van alles te bieden, zoals bijvoorbeeld de iconische, bijzondere vuurtoren en het bekende grote scheepswrak op het eiland. Wist je echter dat je daarnaast ook zeeschildpadden kan zien op Klein Curacao?

 

De schildpadden van Klein Curacao

Wanneer je op Klein Curacao een strandwandeling maakt, loop je de kans om zeeschildpadden tegen te komen. De reden dat de schildpadden zo dicht bij de kust te zien zijn, is omdat er hier plantjes onder water groeien die zij graag eten. Dit zorgt ervoor dat je niet eens per se onder water in de zee op zoek hoeft te gaan naar zeeschildpadden, maar dat je ze van een paar meter afstand al kan zien! Het fijne aan deze schildpadden is ook dat ze de toeristen inmiddels gewend zijn, waardoor ze niet bang zijn voor je en dus niet wegrennen. Ga echter wel voorzichtig met de schildpadden om! Het is belangrijk dat je ze niet aanraakt, want ze kunnen niet tegen menselijke bacillen en virussen. Door ze alleen al aan te raken, kan je ervoor zorgen dat ze ziek worden. Daarbij zien ze er heel lief uit, maar als je een schildpad boos maakt, kan hij makkelijk je vinger eraf bijten dus let op! Je hebt de meeste kans om de schildpadden aan de rechterkant van het strand te zien tijdens je wandeling op Klein Curacao.

 

Zeeschildpadden zien in het water

Een andere manier om de zeeschildpadden te kunnen bewonderen, is door te gaan snorkelen langs de kust. Je kan hier rustig langs dobberen, zonder dat ze bang worden, en zo kan je de schildpadden van dichtbij bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. Wanneer je van plan bent om te gaan duiken rondom Klein Curacao kan je ook zeeschildpadden zien! Vooral het duiken in een rif is ontzettend mooi. Naast de zeeschildpadden kan je hier ook nog eens allerlei kleurrijke vissen, sponzen en ook koraal zien!

 

Het broeden van zeeschildpadden

Wanneer er ergens zeeschildpadden leven, moeten deze natuurlijk ook ergens kunnen broeden. Dit doen de zeeschildpadden op het strand van Klein Curacao. Hiervoor zoeken ze eerst een geschikt, rustig plekje en vervolgens leggen ze hun eitjes in een nest. Wanneer de eieren uitkomen, klimmen de babyzeeschildpadden uit hun nest en gaan ze richting de zee. Uit zo’n nest komen ook niet slechts 4 à 5 schildpadden, maar vaak komen er tientallen babyschildpadden uit één nest! Blijf wel altijd op een afstandje wanneer je een nest met schildpadeieren ziet, want het is een bedreigde diersoort en het is daarom belangrijk dat de dieren zich ongestoord en veilig kunnen voortplanten en leven.

Klein Curacao