TA-Owl-120x70
3497 Reviews
dolfijnen zwemmen curacao

Hier kan je met dolfijnen zwemmen op Curacao

 

Heb je altijd al eens met dolfijnen willen zwemmen? Of tenminste dolfijnen simpelweg van dichterbij willen ervaren? Op het prachtige eiland Curacao kan jouw droom waargemaakt worden! Op dit eiland bevindt zich namelijk de Dolphin Academy Curacao, waar je van alles kunt doen met en leren over dolfijnen! Hier hoef je ook niet per se met dolfijnen te zwemmen als je dit liever niet wilt, want de Dolphin Academy Curacao biedt nog veel meer activiteiten aan die gerelateerd zijn aan dolfijnen. Als je naar de Dolphin Academy Curacao gaat, zal je een dag beleven die je nooit meer zult vergeten!

 

De Dolphin Academy Curacao

De Dolphin Academy Curacao biedt een aantal verschillende activiteiten omtrent dolfijnen aan. Zo bieden ze bijvoorbeeld een activiteit genaamd de ‘Dolphin Swim’ aan. Hierbij zal je kunnen genieten van een bijzondere en persoonlijke ervaring met dolfijnen. Tijdens deze activiteit heb je de mogelijkheid om echt met dolfijnen te gaan zwemmen! Als je naast de dolfijnen zwemt, zal je dit in hun eigen natuurlijke lagune doen. Het is echter wel zo dat de dolfijnen zelf zullen kiezen of ze samen met je willen gaan zwemmen of niet. Daarom kan je bij de Dolphin Academy Curacao tegelijkertijd ook meer leren over hun gedrag zodat je ze beter kunt begrijpen. Het zwemmen met dolfijnen duurt 1.5 uur in totaal, waarvan je je 30 minuten in het water zult bevinden. Ook moet men hier minimaal 8 jaar en 1.30 meter voor zijn en geldt er een maximale groepsgrootte van 6 personen per 2 dolfijnen, zodat het voor de dolfijnen niet te druk wordt. Deze unieke ervaring kost ca. $174. Bij deze entree zit ook toegang tot het Curacao Sea Aquarium inbegrepen.

 

Bewonder de dolfijnen van een afstandje

Als je liever niet wilt gaan zwemmen met de dolfijnen, heb je bij Dolphin Academy Curacao ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een ‘Dolphin Encounter’. Hierbij zal je in het water staan op een soort van platform waarbij je de dolfijnen ook kunt ontmoeten. Tijdens deze activiteit zal je alles leren wat er te weten valt over de dolfijnen! Deze activiteit duurt, net als het zwemmen met dolfijnen, 1.5 uur waarvan je 20 minuten in het water zult doorbrengen. Hoewel er geen minimale lengte geldt voor deze activiteit mogen er wel maar maximaal 6 mensen bij 1 dolfijn. Deze ervaring is perfect als je dichtbij de dolfijnen wilt komen en meer over deze bijzondere dieren wilt leren, maar liever niet met ze gaat zwemmen. Ook is deze activiteit wellicht meer geschikt voor jongere kinderen, aangezien er geen minimale leeftijd geldt. De entree voor deze activiteit kost ca. $50 voor kinderen tussen 1 en 4 jaar oud en ca. $99 voor iedereen boven de 5 jaar. Bij deze activiteit krijg je ook direct toegang tot het Curacao Sea Aquarium.

Voor de mensen die graag vooral veel willen leren over dolfijnen biedt de Dolphin Academy Curacao een Dolphin in Depth Course, waarbij je tot in detail zal leren hoe het is om met dolfijnen te leven en werken. Je volgt hierbij een cursus van hoog niveau waarbij het gaat over onderzoek naar dolfijnen in zowel het verleden als het heden. Deze cursus is echter wel alleen maar voor personen die minstens 15 jaar oud zijn. Je leert bij deze cursus ook hoe je dolfijnen moet trainen voor het publiek. De Dolphin in Depth Course bestaat uit twee verschillende niveaus, waarbij je zelf kunt kiezen of je deze tegelijkertijd doet of bijvoorbeeld tijdens verschillende vakanties naar Curacao. Bij het eerste niveau leer je hoe een training met dolfijnen gaat, ontmoet je de dolfijnen en leer je hoe het bereiden van het voedsel en het voeren van de dolfijnen nou precies in zijn werk gaat. Bij het tweede niveau leer je meer over het gedrag van de dolfijnen in het water en voer je een experiment uit met echolocatie. De cursus duurt 4 uur en is voor een groep van maximaal 6 personen. De cursus op het eerste niveau kost ca. $349 en die van het tweede niveau kost ca. $549. Bij het aanschaffen van de cursus krijg je wel eten en een handleiding erbij.

 

Duiken met dolfijnen

Houd je meer van duiken? Dolphin Academy biedt bijvoorbeeld ook nog een Open Water Dolphin Dive aan. Hierbij ga je duiken met maximaal 10 personen in de open zee. Dit is perfect om je helemaal in de wereld van de dolfijnen zelf te bevinden en zo kan je zien wat het natuurlijke gedrag van dolfijnen is wanneer ze zich in de oceaan bevinden. Deze spannende activiteit is al mogelijk vanaf 12 jaar, wel is er een minimale lengte van 1.30 meter. In totaal ben je 1.5 uur kwijt aan deze ervaring, waarbij je 45 minuten in het water zult duiken. De hele ervaring kost ca. $295, waarbij je ook direct toegang krijgt tot het Curacao Sea Aquarium. Ook is hiervoor een duikcertificaat mogelijk en is de ervaring helaas niet geschikt voor zwangere vrouwen. Wel zit het materiaal om mee te duiken al inbegrepen bij de prijs, waardoor je zelf nergens meer aan hoeft te denken.

 

Dolfijnen spotten

Als je liever op jezelf op pad gaat om dolfijnen te zien, kan dit uiteraard ook. Allereerst zijn dolfijnen uiteraard te vinden in het Sea Aquarium Park. Hier kan je de dolfijnen uitgebreid bewonderen. Als je ze liever in de open zee zou willen zien, kan dit het beste wanneer de Dolphin Academy de dolfijnen naar de open zee toe brengt. Hierbij zullen ze vooral richting Mambo Beach en Zanzibar gaan. Om de dolfijnen goed te kunnen zien vanaf de kust is het belangrijk om naar de zee te kijken en hierbij de horizon goed in de gaten te houden. Het beste kun je dan van links naar rechts blijven kijken om zo te zien of er ergens water omhoog spat of er ergens vogels zijn. Let vooral op alles wat geen glad wateroppervlak is. Het is ook mogelijk om dolfijnen te spotten tijdens een boottocht. Op deze manier kan je zelfs dolfijnen om je heen hebben zwemmen! Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de golven achter of naast de boot, aangezien dolfijnen het leuk vinden om over golven heen te springen. Als je een boottocht naar Klein Curacao maakt, heb je de meeste kans om dolfijnen te zien.

Je kunt ook altijd een boot huren om dolfijnen te spotten. Met een beetje geluk zwemmen de met je boot mee en laten ze hun allermooiste kunstjes zien! Je kunt ook met Curacao Trips mee op een boottocht naar het paradijselijke onbewoonde eiland Klein Curacao. Ook tijdens deze prachtige boottocht naar het eiland is er kans op dolfijnen te spotten!

Klein Curacao trip